Demo aanvragen Contacteer verkoop

  Algemene vragen

 • Is Twikey veilig?

  Zeker en vast. Ons team heeft meer dan 50 jaar ervaring in het ontwikkelen van veilige bancaire oplossingen. We ontslaan onszelf als we niet boven de marktstandaarden uitkomen. De veiligheid en de performantie van het Twikey framework en de technologie werden door toonaangevende veiligheidsorganisaties getest en gecontroleerd. Een samenvatting kan op aanvraag worden verkregen.

  Uw privacy is waardevol en voor ons een topprioriteit.

 • Wordt de informatie correct opgeslagen? En waar wordt die opgeslagen?

  We slaan alle informatie op in veilige datacenters. De informatie wordt enkel binnen Europa opgeslagen.

 • Twikey voor consumenten

 • Wat biedt Twikey aan de consument?

  Wij laten u toe om op een eenvoudige elektronische manier een domiciliëringsopdracht of incassomachtiging goed te keuren. U hoeft geen papieren document te tekenen of naar de bank (website) te gaan. Met Twikey ziet u bovendien in één oogopslag een overzicht van alle mandaten. Banken die met ons samenwerken, zullen deze ook tonen in hun eigen internet bankomgeving.

  Een domiciliëringsmandaat of incassomachtiging kan op elk moment veranderd of geannuleerd worden. Twikey verwittigt uw leveranciers.

  Voorbeelden:

  • Als u wenst te veranderen van bank, hoe gaat u al uw leveranciers op de hoogte brengen van deze verandering? U kan de hele dag documenten invullen, naar uw bank gaan of telefoneren of u kunt Twikey gebruiken.
  • Voor een wijziging van rekeningnummer geldt dezelfde problematiek.
  • Uw adres is gewijzigd: geen probleem, verander het éénmalig in Twikey en wij verwittigen de leveranciers die u wenst te informeren.
  • Enkele leveranciers zullen u toelaten een voorkeursmoment voor de betaling te bepalen (bv elke laatste donderdag van de maand) of u kan een maximumbedrag ingeven. Dit zal het beheer van uw rekeningen vereenvoudigen.
 • Hoe gebruik ik Twikey als consument?

  Ofwel bent u door uw leverancier uitgenodigd, ofwel neemt u zelf het initiatief om via de website van uw leverancier een mandaat of machtiging te aanvaarden. In beide gevallen hoeft u zich slechts éénmalig te registreren op Twikey. Eenmaal geregistreerd, kunt u alle mandaten of machtigingen aanvaarden. De tijd van papieren documenten is voorgoed voorbij.

  Alle mandaten worden gebundeld in één overzicht.

  Alle banken die bij ons aangesloten zijn kunnen deze mandaten ook tonen in uw eBanking overzicht.

  Om een goedkeuring te geven hebt u enkel een elektronische ID nodig of een betaalkaart (Visa, Mastercard, Maestro), een rekeningnummer en een BIC code (buiten de Benelux).

 • Wilt u ons helpen als consument?

  Dank u. U kunt ons helpen uw leverancier te overtuigen. Bezorg ons de naam van uw leverancier samen met uw e-mailadres.  Contacteer ons.

  Wij hechten véél waarde aan uw privacy. We gebruiken uw e-mailadres enkel voor 2 doelstellingen. 1) Twikey zal uw leverancier verwittigen dat we gebruikers hebben die graag zouden willen starten met een domiciliëring of incasso in plaats van de maandelijkse factuur te betalen. 2) In het geval deze leverancier met ons wil samenwerken, sturen we u een mail met de uitnodiging voor het ondertekenen van een mandaat of machtiging.

 • Twikey voor bedrijven

 • Ik ben een crediteur, hoe werkt het?

  Het is héél eenvoudig, wij creëren een webpagina in 15 minuten. U hebt zelf géén website nodig. Op uw “uwbedrijf – Twikey” site kunnen uw klanten een mandaat of machtiging aanvaarden. U hoeft slechts een aantal extra parameters te configureren.

  Om te starten met Twikey hebt u volgende info nodig

  1. Uw “creditor ID” – “Schuldeisernummer” (zoals BE97ZZZ123456789, LU97ZZZ0123456789 of NL97ZZZ0123456789) en bij voorkeur een bewijs van uw bank. Twikey wilt dit controleren.
  2. Wij laten u toe uw logo en uw favoriete kleuren te definiëren. Als u een CSS-bestand (bestand met kleurencombinaties & achtergrond van uw eigen site) heeft, dan kunt u deze ook opladen.
  3. Daarnaast uw gebruikelijke bedrijfsinformatie (adres… )
  4. Ten slotte moet u zich een idee vormen of u één of meerdere soorten mandaten of machtigingen zal gebruiken. (bv één voor consumenten & één voor bedrijven, één voor elk type abonnement dat u heeft).

  In geval van twijfel helpen we u met de onboarding via ons online supportsysteem.

  Na enkele interne controles, vragen we u een B2B-mandaat te ondertekenen voor onze facturatie. De allereerste klant van Twikey is namelijk Twikey zelf.

  Zodra u operationeel bent, kunnen klanten mandaten of machtigingen met u tekenen. Op elk moment kunt u een overzicht krijgen van alle mandaten, ontvangt u verwittigingen wanneer uw klanten een mandaat hebben getekend en u ontvangt hiervan ook de getekende bewijzen. Twikey informeert u in real time van alle veranderingen in uw mandaten of machtigingen. Als u klanten wenst te helpen bij het tekenen kunt u dit ook samen met ons opzetten.  In een mum van tijd is dit voor uw klant geregeld. Twikey bezorgt u de nodige URL’s om uw klanten te onboarden per brief, mail, banners, website…

 • Ik heb een klein bedrijf, kan Twikey me helpen?

  Door onze aanpak met verschillende abonnementen (vanaf 0 euro) kunnen we zowel de grote als de kleinere bedrijven helpen. Ons proces is zo opgesteld dat het in aanmerking komt voor alle bedrijven. We bieden startpakketten aan en het is zelfs mogelijk om het systeem te activeren als u slechts enkele mandaten elektronisch wenst te beheren of onze oplossing even wenst uit te testen.

 • Kan Twikey in mijn eigen website geïntegreerd worden?

  Dit kan op een héél eenvoudige manier worden opgezet. Bovendien kunnen we ervoor zorgen dat uw klant zijn gegevens géén twee keer hoeft in te voeren. Wij vinden dit zelf namelijk ook niet leuk.

  Daarvoor hebben we gedetailleerde documentatie en API’s beschikbaar voor onze klanten, websitebouwers en partners.

 • Is Twikey compatibel met mijn eBanking oplossing, Isabel (België) of Multiline (Luxemburg)?

  De meeste banken, Isabel en Multiline hebben een module voor het aanmaken van domiciliëringen of incasso’s. De export van Twikey met de mandaatinformatie kan op een eenvoudige manier worden opgezet voor deze eBanking oplossingen. Binnenkort vindt u hier de lijst van aangesloten banken en ondersteunde pakketten. Contacteer ons als uw bank of uw favoriete pakket ontbreekt.

 • Is Twikey compatibel met mijn ERP, CRM of boekhoudsysteem?

  Twikey heeft 3 manieren om te communiceren met uw boekhoudsysteem:

  1. Het boekhoudpakket is één van de partners van Twikey en de module is bij u geïnstalleerd. U kunt zeer snel starten.
  2. Twikey laat ook toe om de informatie te exporteren naar de meest populaire pakketten.
  3. Integratie in de bankomgeving van BelfiusWeb.
 • We hebben een mandaatbeheersysteem van Sentenial, CGI-Logica, Atos of een andere speler. Kan Twikey ons helpen?

  Dit vormt geen enkel probleem. Deze spelers zijn héél waardevol als uw bedrijf niet klaar is voor domiciliëringen of incasso’s. Zij kunnen u helpen te migreren van de oude naar de nieuwe omgeving. Wij zorgen daarnaast voor het onboarden van alle nieuwe mandaten of machtigingen.

  Contacteer ons als u meer informatie wenst. Samen met bovenstaande partijen kunnen we ook helpen om een volledig antwoord te leveren op een mogelijke RFP.

 • Kan Twikey gebruikt worden voor andere doeleinden dan het beheer van e-Mandaten?

  Wij hebben nog veel ideeën over mogelijke bijkomende diensten. Op dit moment concentreren we ons echter op het online goedkeuren van SEPA domiciliëringsmandaten of machtigingen.

  Heeft u ook een idee? U kunt het ons doorgeven vie het tabblad 'Contact' op ons scherm.

 • Kan Twikey mij assisteren bij het innen van betalingen?

  Samen met onze partnerbanken en partners kunnen we u assisteren bij de inning van uw betalingen.

  Dit kan ver gaan. Van de eenvoudige aflevering aan de bank tot de volledige opvolging van de betalingen in samenwerking met onze partners.

 • Een mandaat of machtiging geaccepteerd via Twikey - legaal?

  Twikey heeft topexperten op het vlak van elektronische handtekeningen ingehuurd en heeft veel met de banken gediscussieerd over dit onderwerp. Zonder dieper in te gaan op de technische details; we laten een eindklant toe om een juridisch correcte elektronische handtekening te plaatsen met behulp van een elektronische ID (bv. voor België eID) of een door de bank uitgegeven kaart. Elke partij (eindklant, leverancier en bank) kan op elk moment de handtekening verifiëren en dit elektronische mandaat/machtiging kan als geldig bewijsmiddel worden gebruikt in geval van betwistingen.

  Bij elke stap die wij zetten houden we ook rekening met de EPC richtlijnen en de Europese wetgeving terzake om de rechten van de eindklant zo goed mogelijk te beschermen.